keskiviikko 28. lokakuuta 2015

TAIDE JA UUSI KIRJASTOAUTO - KIRJASTOAUTON HANKINTATOHINOITA 7

Kuvataiteilija Päivi Hirsiaho vastaa osaltaan Porin uuden kirjastoauton ulkonäöstä. Pohjavärin on valittu yhdessä kirjastolaisten kanssa. Hirsiaho on myös vetäny lasten taidetyöpajoja (onhan Pori Taikalamppukaupunki). Osa lasten töistä päätyy Hirsiahon teokseen kirjastoauton ulkopinnoille.




Taidetyöpajassa jokainen lapsi tekee tietysti omannäköistään jälkeä, joten kirjo on melkoinen -  ilolla odotan tyylittelyn ja taiteilijan työtä, miten Hirsiaho muovaa kaiken yhtenäiseksi teokseksi. Hirsiaho on kotisivuillaan kertonut saavansa inspiraationsa lapsenkaltaisen mielikuvituksen voimasta, lapsuusmuistoista, melankolisesta kitaramusiikista ja rouheankovasta  rock'n'rollista. Hän rakastaa leikitellä kirkkailla, raikkailla väreillä, jotka korostuvat melankoliseen ja tummempaan ainekseen.

Kirjastoauton osaston seinillä on tällä hetkellä luonnoksia, joiden lumo ja värien voima ilahduttavat henkilökuntaa jo nyt. Karhu on valmiina painamaan tulevan kirjastoauton ovinappia, lepakko lukee kirjaa ja linnut etsiytyneet parhaimmille paikoille.
Hirsiaho on todella onnistunut jälleen innostamaan ja kokoamaan hienoja teoksia lasten kuvataiteesta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti