tiistai 17. helmikuuta 2015

ONNIMANNI-PALKINTO KIRJASTOAUTOILLE

Suomen ikioma Lastenkirjainstituutti julkisti 14.11.2014 Onnimanni-palkinnon saajaksi suomalaisen kirjastoautotoiminnan. Perusteena olilastenkirjallisuutta ja lasten lukemista edistävä työ.
Palkinnon vastaanottajana on Suomen Kirjastoseuran kirjastoautotyöryhmä. Sillä hetkellä, kun heidän edustajansa otti vastaan palkinnon, oli aika iloista meininkiä ja mieltä joka kirjastoautossa. Se tarkoittaa, että vuoden 2014 lopussa kaikissa käytössä olevassa 140 kirjastoautossa tiedettiin työn asiakasta lähelle tulevasta palvelusta arvostetuksi.

Suora lainaus palkinnonjulkistuksen ohessa olleesta tekstistä: "Yhä vähenevien lähikirjastojen aikana kirjastoautojen merkitys kulttuurin kulkuvälineinä korostuu entisestään. Palkintolautakunta toteaa perusteluissaan suomalainen kirjastoautotoiminnan pitävän huolen siitä, että lapset ja nuoret kaikkialla Suomessa pääsevät kohtaamaan kirjan ja lukemisen ilmaiseksi. Palkintolautakunta alleviivaa myös kirjastoautojen erityistä tärkeyttä maaseudun haja-asutusalueilla."

Porin osasto laittoi kunniakirjan näkyvimmälle paikalle osastolla. Tiätty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti