tiistai 24. marraskuuta 2015

KIRJAVINKKAUSVIIKKO: VINKKAUS VAATII TYÖT¨Ä

Kirjavinkkariyhdistys ry. järjestää jo perinteeksi muodostuneet kirjavinkkausviikot 4.-26.11.2015. Tänä vuonna teemana on ”Vinkkaus vaatii työtä”. Kirjavinkkausviikkojen ajan julkaistaan joka päivä video- tai kuvamateriaalia käytännön vinkkaustyöstä Kirjavinkkariyhdistyksen  toimesta. Hashtag on #vinkkausvaatiityötä. Tarkoitus on näyttää ”kulissien takaa” mitä kaikkea vinkkaus vinkkarilta vaatii.

Kirjavinkkaus on keino saada lapset ja nuoret innostumaan lukemisesta. Kirjavinkkauksen avulla he pääsevät kirjan tarinaan mukaan ja lukemisen aloittaminen on helpompaa. Kirjavinkkausta tehdään myös aikuisille. 

Perinteisen vinkkauksen lisäksi on olemassa mm. ku-mu-ki vinkkausta (kuva – musiikki – kirja), mu-pe vinkkausta (musiikki ja pelit) sekä nykyisin lisääntyvässä määrin video- ja somevinkkausta. Nykyään kirjavinkkaus kuuluu useimpien kirjastojen peruspalveluihin, myös kirjastoautojen...  Kirjavinkkareina toimii kirjaston henkilökunnan lisäksi mm. sanataideohjaajia ja opettajia.

Porin kirjastoauto tekee kirjavinkkausta omilla pysäkeillään, pysäkkiajan puitteissa tietysti.  kirjavinkkaus todella vaatii ennakkoon työtä ja Kirjavinkkariyhdistys suosittelee etä/lukupäivien pitämistä. Meidänkin kirjastoauto-osastolla suurin ongelma on ajanpuute. Kirjavinkkausta tehdäänkin sen vuoksi resurssien puitteissa - ja hyvää luovaa ajattelua noudattaen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti